FÄRDIG

Så nu är uppgifen slut! Sist två timmarna är gjorda och så här blev slutresultatet:

Tyvärr så märkte jag när jag satt och gjorde i ordning den i photoshop att den har massor med små fel, men det är ju bara att fixa till (hurra för kol)!
Just ja, jag tror att det var Åsa som undrade hur jag gör för att det inte ska kladda eller fixar det som har kladdat... öh... jo det jag brukar göra är ju att sudda så mycket det går och det brukar räcka, annars så brukar jag strunta i det och bara låta det va.

Men nu har en i min klass tipsat om det självklara! En VIT krita! Att jag inte tänkte på det!
Typ en tavelkrita och sen så är det bara att måla över det man gjort fel! (Fast det förstås, nu har jag ju ingenaning om det fungerar eftersom jag aldrig har provat det själv, men det verkade funka för henne iallafall.)

Och här är tavlan som jag satt och målade på igår och den är alltså inte klar än.
Jaa, bajs, jag vet inte riktigt hur jag ska fortsätt, men det brukar släppa bara man sätter sig ner och improviserar.


Två bilder i ett inlägg, inte illa!
Förövrigt tycker jag att nån snygg människa ska komma och knacka på dörren och ge mig en kuslig miljö med fantastiskt ljus och en systemkamera.

28/1-10

Här är den spännande fortsättningen!
Haha! Inte så stor skillnad kanske, men dåligt foto blev det och ett skräp på bilden, så det var ju bra iallafall!



Nej men grejen är ju den, att jag började faktiskt med en tavla idag.
Och den kommer nog att bli bra!
Lite tam och tråkig kanske, men om jag hittar ett sätt att få in fler kontraster i den så blir den kanske lite mera spännande...

Ja, nä nu måste jag sova!
Jag måste måla en bilderbok också, men den är fortfarande under utformning, men oj, vad nöjd jag skull bli om jag gjorde den.


Jo just ja, min annons på Trader har gått ut..
Jag har funderat på att lägga upp den igen eller lägga upp en ny, men jag vet inte.

Nu sova säng!

27/1-10

Idag har jag kommit fram till slutsatsen att jag ska göra en tavla med motivet "pappa på åkern" imorgon, hur tråkigt och oinspirerande det än är så tycker mina lärare visst att det var ett väldigt bra ämne.
Så imorgon blir det en tavla förhoppningsvis.

Sen så har jag också tänkt jobba med "Turkiet", mitt andra tema, parallellt med det eftersom det var ett mycket roligare tema!

Men det är ju bra med utmaningar....


Här är en bild som inte kommer att vara klar förrän på torsdag.
Det är en uppgift där vi ska ta en känsla från barndomen och improvisera en bild, gå på intuition och helst inte använda realistiska/konkreta föremål (det var så jag uppfattade uppgiften iallafall) och jobba på den endast två timmar per dag och än så länge har jag jobbat med den fyra timmer, så vi får se hur den kommer att se ut när den är klar.

Min känsla är förresten oro.

01.58

Blubb blubb.

När man försöker att dricka oboy men hälften rinner utanför så vet man att det är det något som inte stämmer.

Jag fick plötsligt motions abstinens efter att ha tryckt i mig stor del av mammas brieost.

Funderar på att kasta mig ner på golvet och göra lite situps innan jag lägger mig på spikmattan men jag vet inte... Jag vill fara ut och springa, men i vadå?
I de högklackade skorna eller de livsfarligt halkiga?
Och på is?
Nja, känns inte riktigt som något för mig.

Jag vill ha ett hemmagym! The one and only jag vill ha i födelsedagspresent!
Allt annat åker ut genom fönstret!


Haha nej men så tokigt! Jag blir glad åt allt, jag vill ha en papersnäsduk och en tandpetare, tack.

En tandpetare att stoppa in under nageln och en näsduk att torka upp blodet med.


ÅHHH! Neeeeeeeeeeej!!!!

Men snälla nån!
Jag är ju verkligen min egen värsta fiende, det kanske är dags att jag slutar vara så elak mot mig själv och går och lägger mig och fortsätter med mitt självplågeri.


Ja, fast det är ju tråkigt att sova och när man väl börjat så är det ju så svårt att sluta...
Fast det är ju också svårt att vara vaken om man inte sover förstås för då sover man fast man är vaken eller ibland känns det så och då kan man göra konstiga saker, fast man kan också sova fast man tror att man är vaken, eller så är man vaken och tror att man är vaken eller alltså man är vaken och drömmer att man är vaken, som en väldigt tunn dagdröm och man kan få för sig för en sekund att saker inte är som de är eller borde vara och då kan man bli ledsen för att saker inte är så och då ångrar man sig att man inte hade sovit och inte behövde drömma det man drömde, fast man kan ju drömma drömmar när man sover också, men i så fall så vet man ju att man drömmer eller så märker man att man drömde när man vaknar och då kan man leva på förhoppningen att man får drömma sen när man ska gå och lägga sig igen... För i verkliga livet finns det inga drömmar bara verklighet, men bara därför så betyder det ju inte att jag inte lever min dröm.

Oj, nu ska jag sova innan det blir alldeles för djupt/poetiskt/psykvarning/filosofiskt här.


p.s Nu går dom till krig på tv och det spelas musik som skulle passa till Bambi på ängen. d.s

19/1-10

Så där nu har jag skickat mitt återköps brev!
Jag ringde och fick hjälp av en mycket trevlig människa (inte som förra gången när det lät som att han satt och gjorde något annat samtidigt och insisterade på att: Nej nej, bry dig inte om det du, vi tar hand om det där!, när jag frågade om jag skulle få tillbaka mitt försäkringsbrev eller inte) som sa att, jaaaa.. det borde inte spela någon roll vad du skickar in...
Så jag stoppade ner några papper i kuvertet och halkade iväg till brevlådan, jag hann till och med posta det innan tömningstiden!

Så då var det klart!
Hoppas bara att de skyndar sig med försäljningarna och allt annat som måste göras innan jag får mina pengar.

Och idag så höll dom fortfarande på att fälla träd i kyrkparken!
Jag undrar hur länge de har tänkt hålla på, jag trodde att de blev klara igår när de var borta vid typ två.
De har iallafall fällt trädet som latrintunnan hänger på, ser lite lustigt ut och de har kört på stigen som jag brukar gå och mellan alla träd, och inte klagar jag!
För istället för den isiga smala stigen (som jag nästan inte kunde gå på med mina hala skor, utan fick i princip pulsa i snön bredvid) så är det nu flera stycken uppluckrade mjuka stigar, det har underlättat min vardag oooootroligt!

För övrigt så har jag börjat ledsna på min tavel idé (pappa på åkern) och vet inte riktigt vad jag ska göra...
Nån som har något minne från mina första tio år som skulle vara roligt att måla?

Andra bilden i samma "serie" som den som jag la ut på tradera, jag ställde iallafall ut dom tillsammans under namnet "Triptychos" eller nåt sånt (det var grekiska iallafall).

18/1-10

Nu har jag suttit nån timme och försökt lista ut hur man ska fylla i det dumma lilla återköpsbrevet som jag har fått.
I slutändan så lyckades jag bara fylla i första sidan, för jag har verkligen ingen aning om vad jag ska skriva (eller om jag ska skriva något) på den andra sidan, men efter att ha suttit och bläddrat i ekonomipärmarna och pratat med mamma ett antal gånger och sprungit omkring och letat efter en sångmapp (som visade sig vara en en sång SPIRALPÄRM) så känns det lite klarare iallafall och efter jag ringt till bankenskundtjänst imorgon så ska jag, i bästa fall, kunna gå och posta det!
Jag håller alla tummar jag någonsin kommer att få!

Jo, jag har alltså varit och hämtat ner ekonomipärmarna (som var på vinden) idag vilket betyder att jag har varit uppe på vinden!
Det är då lika spännande varje gång och det är så mycket minnen!
Hela familjehistorien på 20 kvadrat! (typ...)
Det är spännade bara att vara där uppe, jag älskar nämligen att vara på vindar och i källare, alla små vrår som man aldrig är på i vanliga fall, som är fullproppade med damm och spindelväv, och allt som man hittar blir så mycket mer när man hittar dom där än om man skulle ha hittat dom i vardagsrummet.
När jag gick upp dit så kände jag mig som en äventyrare eller actionhjälte och jag skulle gärna ha varit där ett tag och letat igenom lite kartonger, om inte det varit så kallt där uppe och hundarna inte hade kommit på att de ville gå ut när jag klädde på mig.

Så det var bara att gå ner igen och ta på mig kappan och förvandlas från en actionhjälte till en skruttig gammal tant.
Och hör och häpna Julius sket inte en ända gång! Ingen av dom! Jo kanske Ada, men hon var så långt borta och jag orkade inte gå och kolla.
Men det är inte så konstigt att Julius inte sket, med tanke på att han inte bara sket en gång, inte två gånger, inte ens TRE gånger! Nej han sket hela FYRA GÅNGER imorse! Det måste ju vara personbästa!
Och inte kunde jag gå och slänga bajspåsarna direkt heller för det var skogsarbetare som stog och blockerade latrintunnan, så tillslut gick jag omkring och bar på sex bajspåsar (Julius lyckades skita samtidigt som Sasha en gång).

Hahah! men det var inte som en gång när alla satte sig och sket samtidigt och sen när de var klara med den omgången satte sig Ada och sket en gång till! Hahaha!
Dom sket typ sex gånger på tio meter! Och att alla bestämde sig samtidigt för att skita, jag kunde inget annat än att skratta åt dom (och plocka upp bajset såklart)!
Ojojoj! Det är något som inte står alldeles rätt till är jag rädd!

Ja, det var dagens bajsrapport, jag förstår att alla är väldigt nyfikna på hundarnas bajsvanor.

Nu ska jag se på lite mer anime (när man får tid att ägna åt bara sig själv så här, så lär man känna sig själv så bra och kommer ihåg vad det är som är viktigt för en själv, och det är att se klart Bleach och börja nöta Naruto igen och äta massor med mat).
Och så hade jag tänkt ge mig på att försöka måla naglarna fint och skissa lite på målningen men vi får se om det får vänta tills imorgon, klockan börjar bli rätt så mycket...

Jag höll förresten på att städa ugnen idag men jag kommer inte ihåg att jag har sett såpa någonstans så det fick vara (så typiskt va, mamma?).


En till bild från min tid på Estet (ursäkta om kortet är lite sudigt), fast jag gjorde den hemma inte på skolan och jag minns inte riktigt vad jag hade för färg, men det måste ha varit vattenlölslig olja för jag tror inte att jag hade någon vanlig olja... (och förresten ljuger dom bara när de säger att den var vattenlöslig! Det gick inte alls att tvätta bort med vatten, inte om man inte förökte riktigt mycket iallfall...).
Den var en av de målningar som de flesta hade som favorit eller hade flest positiva reaktioner (eller hur man nu ska skriva)

Ja, just ja, målningen som jag hade ute på tradera fick jag inte såld, men jag fick ett bud på 100 kronor iallafall! Inte illa alls! (... bara inte riktigt tillräckligt bra...)

LASTPALLEN MIN

Idag har jag (eller igår menar jag ju såklart, hehe, tokigt tokigt!) plockat bajs (surprise surprise) och  förra natten så stal jag mig en lastpall, ja se så det kan gå när man har tråkigt!

Haha, den stod vid soptunnorna och såg ledsen ut så jag tänkte att det är väl bäst att jag förbarmar mig över den.
Jag hade också en tanke att det var onödigt mycket bräder till ingen nytta!
Så jag tog in den (och medans jag bar den till ytterdörren så såg jag för mitt inre öga hur nån gammal surtant kom ut i morgonrock och hytte åt mig: Hörrödudu! Bär tillbaka den där! Det är olagligt att sno andras sopor! (Gärna samma tant som gick ut och ordande om mina sopor när jag hade varit och slängt dom (Jag tänker mig att det var en tant iallafall... Jag kom just på att jag har väldigt mycket fördomar när det kommer till gamla tanter, speciellt dom som är otrevliga eller låter otrevligt iallafall))) och gav den värme och husrum och funderar över hur jag ska återvinna den på bästa sätt....
Som bord? Som hylla? Som något slags ritbord? Som ramar? Som prydnad? Ja, möjligheterna är oändliga!

Dom har även slängt (samma människor misstänker jag) ett tio tal flyttkartonger! Va? Vad är detta för slöseri!
Dom kunde ju ha gett bort dom, till mig till exempel! Det finns aldrig tillräckligt mycket flyttkartonger!
Men nu har det snöat på dom, så dom är nog ganska förstörda nu.
Men jag funderade ett tag på att ta upp en och måla på den.
Men som sagt nu är det försent...
Bläää, jag blir lite småsur när folk slösar, men det förstås, jag vet hur skönt det är att få bort saker och jag vet hur det är att vara lat och inte orka fråga runt eller lägga ut en annons...

Sådan mor sådan dotter säger jag bara (när det kommer till att ta hand om grejer, inte latheten).

Här är en bild som jag faktiskt gjorde till KPN (utbildningen jag går nu) uppgiften var att göra ett rum med människor/människa i (om jag minns rätt) tyvärr (så som så många andra målningar) hann jag inte göra klart den och la sen bara bort den när uppgiften var slut.
Men en dag ska jag nog göra klart den, jag tycker att den blev rätt bra faktiskt..
Speciellt större delen av vänstra väggen (väggarna) ...

16/1-10

Jaha... Idag har det då inte hänt någonting...
Hundarna skiter fortfarande så att det susar om det och det var väl ungefär det mest spännande som har hänt idag.
Jo, mina skor är värdelösa och jag får knappt något fäste när jag är ute och går, jag bara glider fram, bokstavligt talat.
Plus att sulorna har börjat att lossna igen, snart är de nog helt fastsatta med superlim, det är då bättre än vad de var fastsatta med förut iallafall.


Bumeli bumeli... Jag har försökt rita lite idag, det gick sådär och jag försöker slipa på ett barnboksmanus (skolan tipsade om en tävling, så visst ställer jag upp!) men det går ännu sämre, det kommer liksom ideér lite då och då men jag hinner alltid glömma bort dom innan jag hinner skriva ner dom.

Japp, ännu ett fängslande inlägg om min spännande vardag!

Här har ni en fin bild iallafall, lite dyster (ursäkta Anna-Lena) men sån är jag tydilgen.
När jag hade min utställning var det en lärare som sa (efter att ha stått och tittat på mina tavlor): Du är ju en ganska sorgsen person.

Så där har ni det, inga glada visor här inte.

101

Uppdatering sen sist....

Jo detta är mitt 101 inlägg! Inte illa! Det är fult, för jag har ingenting att skriva nu för tiden men jag vill skriva så det blir bara ett hop plock av det jag kommer att tänka på medans jag skriver.
Och jag kan komma på hur mycket som helst! Bara inte just nu...

Jo just ja! Jag glömde berätta i förra inlägget att jag har blivit vuxen nu, så ni vet.
Det var nämligen så att jag gick in i köket med disken och kände ett stygn av lycka när jag såg den blanka diskbänken glimma i julstjärnans sken.
Vackert var det. Och för dom som undrar varför jag inte har tagit ner julstjärnorna än så är det därför att jag älskar dom!
Det är så underbart mysigt att kunna gå i en mörk lägenhet (om man typ vaknar på natten eller liknande) och så ser man julstjärnorna och man behöver inte tända något för att det blir aldrig riktigt mörkt (vilket passar mig alldeles utmärkt), och på tal om det så har jag fått en lavalampa! Ha ha! Inte illa!
Så nu kan jag ha en lampa tänd på natten året runt utan att någon behöver undra.

På tal om att jag är konstig så var jag inne på bilddagboken.se och såg där att någon hade skrivit något om att den personen hade träffat mig, någon hade sedan kommenterat typ "Martina, vilken Martina?" på vilket den som skrivit inlägget svarade "estet Martina, den galna" (nåt sånt, jag orkar inte kolla och jag minns inte riktigt ord för ord, men det var "den galna" hahaha!) Hahah! Jaha! Så var det ja, det är ju bättre än "den ordinära" eller "den normala" iallafall!
Fast det är ju inte så ofta nån skriver "Ja men du vet Berit, hon som är så normal" eller "Elsi, hon som är precis som alla andra.."

Och ni skulle bara veta hur söt Sasha är!!!
Hon ligger och sover så jag måste väcka henne hela tiden för hon är så söt att jag måste gosa med henne, men då vaknar hon och ser alldeles förskräckt ut så jag får dåligt samvete och låter henne vara och då somnar hon om och är så söt att jag måste gosa med henne igen och hon vaknar och ser förskräckt ut... det är en ond cirkel.


Men gudars skymning! Vars tar tiden vägen!? Jag måste genast rusa och lägga mig!
Godnatt!

14/1-10

Det är så lätt att börja att städa, man står och diskar och efteråt så torkar man ju såklart av diskbänken och känner man sig lite extra duktig så torkar man av spisen också, och känner man sig ännu lite EXTRA duktig så torkar man av reglagen också (alltså det man bestämmer värmen med, jag vet inte vad det kallas) och då upptäcker man en fläck skåpsdörren och då måste man kolla om det är några fläckar på insidan också och sen måste man torka av alla andra skåp med och lådorna också förstås, och sen när man torkat av skafferiet så fortsätter man med kyl och frys och då står man helt plötsligt där och städar ur grönsakslådorna.
Och imorse så torkade jag en del av köksgolvet också eftersom nån bestämt sig för att kissa där (jag misstänker Julius...)
Och han har fortfarande inte fattat att han inte har någon sexdrift längre för han håller fortfarande på att trakassera Sasha, men inte lika intensivt inbillar jag mig.

Och ni skulle bara veta hur mycket de här hundarna bajsar! Säkert fem gånger per promenad! Jag har nästan aldrig tillräckligt med bajspåsar med mig, så nu har jag börjat bära omkring på säkert sju åtta stycken (till tre hundar), dags att se över fodret kanske?

Och när man ska gå ut med dom står Sasha och stirrar förskräckt ut genom ytterdörren och man måste kickstarta henne med en litt puff för att hon ska börja gå, sen skiter hon till och med innan vi hunnit in i "skogen" och blir väldigt ivrig när jag vänder och går tillbaka mot huset, det är min hund det.

Och jag har lagat en omelett som såg alldeles delikat ut i stekpannan men tråkig och äcklig ut på tallriken, men den smakar väl okej... Ja, men nu ska jag nog ta och äta den också... och se på 10000 bc, och få ångest för att jag inte bor i en rishydda och jagar vilda djur, som det var tänkt.

Oj, vad jag känner mig alldeles utomordentligt tråkig idag, och förreten så hittade jag pappas "dödsmapp" idag när jag grävde igenom mammas viktiga papper (hihi) på jakt efter mitt försäkringsbrev (hittade det inte!) och satt och grät i säkert en halvtimme och läste igenom hela mappen! Alla tråkiga advokatbrev och broschyrer (jag hoppade bara över fonus, elva sidor långa, bekravnings blaha och nån liten bok om självhjälp när en anhörig dött)! Rubbet!
Det kändes som att jag fick det och jag gjorde inga himlavändande upptäckter heller för den delen.

Nä, nu ska jag se film, och äta.. lunch?

Nämen ja just det, jag har läst en blogg idag! Och jag fick massa lust att rita!
Tyvärr så har jag ingen aning om vad bloggen hette och kommer troligtvis aldrig att hitta dit igen (som vanligt)
Men jag tror att jag kommit på mitt motiv också! Pappa på åkern, inspirerat av dödsmappen!
Inget ont som inte har något gott med sig!

Och om ni har tråkigt och tid över så kan ni ju tillbringa den med att räkna alla "och" och "också" i den här texten, jag tror att ni skulle få ihop ett par stycken.

Nä, film var det ja.

Och nu så är det -26 ute, så det är ingen risk att se mig springa omkring naken utomhus, ganska lite risk att se mig ute överhuvudtaget förresten  (förutom med hundarna då SÅKLART!)

JULIUS STORA DAG

Dagen började som planerat, jag gick ut med hundarna och åt och gav dom mat och dushade och fixade, sen när det var en kvart kvar tills jag skulle vara på veterinärstationen beger jag mig ner till garaget och upptäcker att garagedörren har frusit fast! (det är alltså inte -1 längre...)
Ja oj oj oj! Så jag står och rycker i den ett tag innan jag rusar upp till lägenheten och försöker ringa till veterinären, men ingen svarar för de svarar bara när de har telefontid, så jag försöker ringa mamma (som för det mesta alltid har en lösning på alla bekymmer) men hon svarar inte heller (hon satt nog i kyrkan eller något antar jag).

Tillslut så bestämmer jag mig för att jag ska till vetrinärstationen!
Så jag dundrar iväg igen, men innan jag promenerar iväg försöker jag sparka på garagedörren och slita lite mer i den, och medans jag håller på med det så kommer jag på att veterinären kommer att söva Julius och jag kan ju inte bära en 15 kilos tung hund en mil! (eller hur långt det nu är dit bort)
Så jag går upp igen och ger upp.
Men då hör mamma av sig och ringer efter en stund upp och uppmanar mig att gå ner och försöka med sparktekniken igen, så jag gör det och sparkar på som en galning medans grannen står på balkongen och röker, och dörren går upp! Halleluliiiiiiiia! Rusar upp och hämtar hund och grejer och beger mig iväg.
Lite för ivrigt kanske (fast jag försökte lugna ner mig och tänka att så länge jag sitter i bilen så speler det ingen roll NÄR jag kommer fram bara att jag gör det) för i rondellen håller jag på att sladda in i broräcket! Uschjamig! Jag rattade på som en galning och märkte att jag har helt glömt bort allt som man lärde sig på halkbanan!

Men sen när jag kom ut på 70 vägen (för alla som vet hur vägarna går i lycksele) hade jag annat att tänka på, nämligen att jag inte vet när jag ska svänga av...
Men bäst som man är så lyckades jag chansa rätt på första försöket! Jag var till och med tvungen att berömma mig själv.
Och till råga på allt så är det tomt inne hos veterinären, för de som har tiden efter mig är också försenade så det är bara för mig att gå in på en gång!
Julius får sin bedövnings spruta och försöker tappert att vägra gå in till vetrerinären en sista gång innan han däckar (och jag har kommit fram till att de där sprutorna måste ju bara vara muskelavslappnande för det verkade då som att Julius var vaken och medveten hela tiden och i så fall så måste de bidra till mer stress... för hundarna utsätts för samma saker men kan varken röra sig eller göra något åt det, och det kan ju inte vara så trevligt, eller hur? Men det går ju både snabbare och smärtfriare när de ar stilla iallafall...), han får sin spruta och veterinären försöker att ta blodprov men liten är Julius och har inte så mycket blod, fast efter mycket stickande och trixande verkar det som att veterinären har fått tillräckligt med blod och meddelar att vi kan fara, men inte innan jag har tackat och sagt hejdå minst ett tiotal gånger eftersom det alltid fanns en till dörr som han kunde hjälpa mig med eftersom jag bar på både Julius, väska och jacka.

När jag har stuvat in Julius i framsätet och satt mig i bilen ber jag en liten bön om att allt kommer att gå bra när jag kör hem och att jag inte kommer att dö, sen kör jag i väg i 50 km/h och kommer hem utan problem, jag kommer t.o.m in i garaget på första försöket fast det står en bil precis mittemot (dom som vet hur parkeringen ser ut vet vad jag menar)!
Nästan så att man blir religiös.

Sen efter det så har Julius legat och sovit hela dagen och har ingen vidare matlust och jag tror att Sasha åt upp hans portion också (jag förstår inte hur hon kan få ner allt!) men jag lyckade lura i honom en halv portion iallafall genom att låtsas äta upp den för honom, vilket resulterade i att han åt det mesta (som sagt) och högg mig i högra handen! Inte bra!
Jag måste börja ta bättre hand om den ifall jag ska bli berömd konstnär.
Men frukta icke det var inget hårt bett, knappt hårdare än en nafsning och han högg bara för att jag hetasde honom (på det värsta sätt han vet) och kastade in handen i munnen på honom (jag trodde att han var Ada).

Men nu så har han då fått sin kemiska kastrering i alla fall, så vi får hoppas att han lugnar ner sig och lägger på sig lite.
Och jag tycker att det är fascinerande att man på två sekunder kan ge någon en liten liten spruta och sen blir det ingen action på ett halvår... Jag vet inte riktigt om min teori om att det är som manliga p-piller fungerar, men ändå... fascinerande.

Oj, långt inlägg.

-1

I morse när jag var ut med hundarna var det -1 ute, jag kände för att klä av mig naken men kom fram till att grannarna nog inte skulle ha uppsakttat det så mycket... och jag skulle nog inte tycka att det var lika varmt då heller.

Jag borde ha börjat skissa på en uppgift idag men jag har ingen inspiration, temat är de tio första åren av våra liv.
De ni! Läraren kunde lika gärna ha bett oss att göra vad som helst!
Och som grädde på moset så får vi använda vilket material som helst och vi har åtta veckor på oss! Åtta veckor!
Så nu är det bara att sätta igång och göra något fantastiskt!

Jag gillar när man har kort tid på sig och arbetar med ett halv främmande medium, det känns som att kraven inte är lika höga då, men nu har man inga bortförklaringar överhuvudtaget!

Men men det kommer nog att bli bra!


I övrigt så har jag försökt vänja mig vid spikmattan som mamma plockade fram innan hon for, och jag kan ju inte påstå att jag tycker att den är så särskilt skönt! (Inte än iallafall, men förhoppningsvis så vänjer man sig väl.. eller hur?) Det känns ju som om hela ryggen ska gå sönder och det börjar klia eller ja, jag märker att det kliar iallafall och när jag har börjat att klia kan jag inte sluta!
Nä, jag fortsätter att tortera mig med korsetten istället, snart så kanske jag faktiskt kan börja använda den!

GET PÅ RYMMEN

Idag har jag hittat Sasha på vardagsrumsbordet och olivburken i kryddskåpet men inga vetrinärer, för dom är alla ute på en resa.

Jag förstår inte varför Sasha har börjat hoppa upp på bordet!
Hon har gjort det en gång tidigare, så hur ångerfull hon än verkade vara så misstänker jag att hon kommer att gör det igen! Så jag får bevaka henne som en hök!

Och Olivburken i kryddskåpet? Hahah! ja jag vet inte riktigt var min hjärna är just nu men så länge jag inte ställer mjölken i städskåpet så är jag nöjd.

Jag undrar vad det är för resa som vetrinärerna är på... det kan inte vara en särskilt planerad resa eftersom dom hade kunder bokade idag.
Men dom kände väl att de behövde lite "oss tid" och rymde iväg tillsammans, kände för att vara lite spontana, jag kan inte klandra dom för att göra samma sak varje dag är ju inte så väldigt spännande.
Så det blir 14.30 imorgon istället, som jag far dit.

12-01-10

Nä, nu ska jag nog gå och lägga mig, jag ska ju faktiskt till vetrinären om ynka tolv timmar!
Jag hade faktiskt tänkt sova ut i natt (och jag hade tänkt lägga mig vid nio också, men se hur det gick med det!) och fick jag sova hur länge jag ville så skulle jag nog sova mer än tolv timmar med tanke på antalet timmar jag sovit föregående nätter.

Jajajaja.. Over and out with the hundarna ska jag nu gå.


Godnatt världen

MAMA

Nu är jag ensam, absolut ensam! I två veckor (tror jag..) för mamma har farit iväg till skola och jag tar hand om hundarna medan hon är borta, jag håller tummarna för att köldknäppen inte kommer tillbaka!
Så ja.. hundarna är ju hemma, men hur roliga är dom, bara ligger och sover och gnäller.
Och jag har upptäckt att det är underbart att köra bil ensam och att Spotify ljuger!

För om man söker på The Teddybears så kommer det fram deras fem populäraste men alla album är en massa barnalbum, som tex: Bethany's bedtime lullabyes och new baby Zachary, nja det känns ju inte riktigt rätt.

Nej, jag förstår inte, det är snårskog där och jag ska nog låta någon annan trassla ut det.

Imorgon ska Julius till vetrinären (och jag kom just på att jag inte vet var det är) han ska få en kemisk kastrering, jag hoppas hoppas hoppas verkligen att det ska lugna ner honom!

Nä det var nog allt för nu..

TILLBAKA

Jaha då var man tillbaka i Umeå igen, men bara tills på Fredag för i helgen så blir det fördelsedags firande! Och sen blir det hundpassning medans mamma är i skolan.

Igår var jag på övernattning och jag var hyperaktiv hela tiden men folk var tråkiga och ville se film och sen förlorade jag i kortspel.
Men hur det än låter så var det väldigt trevligt, fast tjurhuvudet var redan avhugget och den andra (levande) tjuren var inte så social.
Ja jag vet inte riktigt vad jag kan skriva mer, det var en typisk övernattning...
Morgonen idag var också typisk med massage, hårklippning och kluddande.
Jag kan också meddela att jag nu heter Linimentpojken eller Snegärd kanske det var, de övriga som var med blev döpta till: Pisshans, Fjäderbjörn, Bajsbodil och Skrangelgösta (eller liknande, jag minns inte riktigt vad det sista namnet var...)


Ja nu är jag som sagt tillbaka i lägenheten och jag måste verkligen städa mitt rum. Åhhh! Jaja, jag har ju hela dagen imorgon på mig, nästan...

Jag måste också måla tavlor till arbetsprover. Någon som har tips på motiv?


Här är en gammal tavla som jag gjorde medans jag fortfarande gick på estet...
lite snällare.

PULKA ÅKNING

Igår var jag ute och åkte pulka (och skrana).
Och jag måste bara uppmana alla vid sitt sinnes fulla bruk att aldrig! Aldrig någonsin! försöka bestiga en brant slalombacke med uggs!
Inte det lättaste måste jag säga! Jag fick krypa upp för backen, andades eld (grov överdrift) och dog.
Och sen när man for ner sprutade det så mycket snö att man inte såg någonting alls (och tänka sig att jag skrattade åt Wim när han hade slalomglasögon med sig, där fick jag allt!), men tydligen gick det väldigt fort och jag höll på att krascha in i ett hus (jag har då ingen aning, jag var fullt upptagen med att spotta ut snöbollar) men jag hörde hur nån skrek att jag skulle kasta mig av, så ingen skada skedd.

Sen gick vi och åkte i en väldigt mycket mer lätt tillgänglig rushbana, som tyvärr gick väldigt långsamt, ingen snörök där inte.

Efter pulkaåkningen for vi hem till Mathias och såg på skräck Pinoccio och fanboys, sådär, men oj vad äcklig man kan känna sig efter några glas coca-cola, men jag har tvångstankar att jag måste äta eller dricka något om jag ser på film, så inte fanns det något att göra något åt det heller.

Ikväll ska jag till Jossa och göra något som kräver oömma kläder, gräva snöborgar och hänga upp ett tjurhuvud på en vägg. Kul kul!


Ja, tänk om kläderna var gjorda av blommor. :S

GOD JUL

Mamma sa en gång att jag skulle lägga upp bilder som jag gjort i samband med min utbildning, så här är en bild.

Uppgiften till bilden var att göra en bild av dröm eller ett barndoms minne, så jag gjorde ett barndomsminne från när jag brukade springa hem från kompisar på kvällen när det var mörkt och blev jagad av "vite mannen", ett spöke eller liknande som lurade mellan husen.

(jag tror att kommentaren löd ungefär och väldigt förkortat: bra men ganska serieaktig, husen i bakgrunden är ganska konstnärligt gjorda vilket är bra.)



Jag insåg just att jag fick det som var först på min önskelista!
Vem vet, jag kanske får en snygg jacka till min fördelsedag, synd bara att jag i så fall måste vänta fyra år på den saknade skruven till mitt skrivbord....

Men om åtta år så blir det fred på jorden i alla fall!


GOD JUL I EFTERSKOTT!

RSS 2.0