RENSA

Det är spännande att gå igenom gamla kartonger, med risk för att låta klyschig så måste jag säga att det känns som om jag lär känna mig själv igen.
Så jag ber om ursäkt om det är någon i min närhet som tycker att jag beter mig underligt eller barnsligt, men i så fall så beror det nog bara på att jag håller på att rensa.

Men så otroligt vad mycket skräp jag har samlat på mig!
Jag har sparat tex ett av mammas fat (som jag inte riktigt förstår varför jag hade i min kartong, fast det var ju tur att jag sparade det förstås...), en gammal linsvätske kartong, tomma plast burkar, en kedja med hänglås utan nycklar till, snören, en trasig kamera och otaliga små gosse djur (och då har jag inte ens kommit till gossedjurs säcken än!), klistermärken, skrivhäften och block (och dom kan jag ju inte bara slänga heller, utan jag måste ju gå igenom dom så att jag är säker på att det inte finns något i dom som är värt att sparas!), massor med små lappar som det står små hälsningar på, kom ihåglappar, lappar med adresser, dagboksanteckningar, lappar som det inte står något alls på och lappar med små målningar.
Vi kommer på rakt inte att ha för lite prydnadsgrejer heller måste jag säga!

Och för varje liten grej så har jag ju en känsla av att det här kanske jag ändå borde spara för jag har ju ändå gått igenom det här en gång förut och ansett det nog viktigt för att sparas... för det kunde ju faktiskt vara roligt att ha kvar, eller jag kanske kommer att ha nytta av det sen, eller jag skulle ju kunna göra si och jag kunde ju faktiskt göra så! Men så har jag ju tänkt i tio år nu och jag kommer redan att spara för mycket ändå!

Men jag kommer inte hinna gå igenom alla kartonger, det tror jag inte iallafall...
Jag ska gå igenom de jag har här ner nu (fyra stycken, av vilka jag redan gått igenom tre... Jag hann inte ens gå igenom två kartonger idag!) och packa dom och sen går jag igenom fler sen.
Så jag inte står där på Söndag (vi har hyrt en släpvagn till på Söndag) och kommer på att jag inte har packat klart!

Nej usch nej! Det får inte hända!

Nu är planen ialllafall:
Packa klart! På Söndag, tidigt på morgonen (eller lördag kväll?) packar vi släpvagnen och far iväg till Uttersjöbäcken, där vi hämtar mitt skrivbord som står där, sen far vi till Umeå och packar av och packar in i lägenheten.
Sen far vi och hämtar tvättmaskinen hos min moster och sen så far vi tillbaka til lägenheten och lastar in tvättmaskinen och så är det bara att packa upp alla grejer igen! Lätt som en plätt!

Jag skulle bara behöva lite bärhjälp, någon som är intresserad? Jag kan bjuda på fika!
Förresten, om det är någon som har något som dom vill bli av med, så är sannorlikheten ganska stor att jag skulle bli överlycklig om jag fick det. Ordet "snyltare" har jag glatt tagit till hjärtat och gjort till mitt andra namn, så nu är ni varnade kära släkt och vänner.

Så här fint och ordnat är det i mitt rum nu...
(Så hemskt ser det faktiskt inte ut på bild! eller?)


Dom svalde förresten mitt porträtt med hull och hår, jag fick kommentarer som beundransvärt! och: hjälp, vad duktig du är på porträtt!
och läraren tyckte att det var jättefint och att den var känsligt tecknad och med tydligt gestaltat bildrum!

Åh! Det är sånt som gör mig alldeles varm inombords och jag bara vill ta upp pennan/kolet/penseln/kritan och fortsätta rita!



Nu ska jag sova (eller lägga mig och läsa gamla berättelser iallafall), fast klockan bara är barnet.

SOVA?

Nä, jag vill inte sova! Jag vet att det var det där om att sömn är nyckeln, men jag har ingen lust.
Eller jo det har jag ju... Men jag älskar att sitta med min dator på sängen och veta att jag inte kommer att behöva passa några tider imorgon, om jag vill så kan jag sova, om jag vill så kan jag hämta mer fika, att ha Sasha inom räckhåll och bara liksom njuta av stunden.

Och ännu bättre skulle det ju vara om man hade fika kvar här inne förstås... men man kan ju inte få allt.

Idag har bästa kusin lagat en kladdkaka! Den blev precis som jag ville ha den! Riktigt kladdig, nästan flytande , som man äter varm med frusna hallon (eller annat gott som man har i frysen... fast helst bär eller frukt då förstås..)!

På tal om kladdkaka så börjar jag tänka på Sofies och mina kladdkakor som vi alltid gjorde! Och mozzarellapizza! Åh! Det skulle ha varit nåt det!
Nu blev jag hungrig också...


Jag tänkte lägga upp en bild på kladdkakan, men den blev så konstig så det fick bli en bild från Umeå då jag sitter och äter Subway på Subway (Hurra för Subway!!)!
Fotografen tror jag bestämt är Alexandra, om man ska bedöma vinkel och sånt..



Nä, det kanske är dags att sova ändå? Jag börjar att få de men som är tecken på lite sömn...
Så jaa.... det kanske är dags nu då..


Godnatt världen.

ALSTER

Nu är det snart dags för mig att sova.

Jag har ritat mitt självporträtt och publicerat det eller "hängt upp det i min atlje" som lärarna säger.
Jag har dock bara hunnit rensa (dvs. packat upp och slängt allt skräp) två kartonger!
Jag räknade inte med att dom skulle vara proppfulla med minnen som jag måste gå igenom och bearbeta innan jag kan slänga dom, tex miljoner av gamla prov och uppgifter från högstadiet (det är inte klokt hur mycket jag har kunnat! Jag kunde till och med vilken stad Abraham föddes i! (jag har redan glömt bort vad det var..) Om man bara skulle ha kommit ihåg allt det där nu då.. då skulle man kunna styra världen!)
Det var också historier och läxuppgifter från mellanstadiet!

Och jag måste bara säga: oj, vad rolig jag är! hahahah! Jag satt och skrattade högt åt mina gamla berättelser! (Men det kan ju också bero på att jag har samma humor som mig själv.. eh.. ja...)


Här är en av historierna:



The Ant Angus.

Once it was an ant who was called Angus and he was seeking a shell.
Angus loved shells.
He was walking along the beach when he suddenly saw a beautiful shell on a rock, the shell was blue.
He started to run against the rock and shouted of yoj and happiness. But when he got to the rock he saw a gigantic shadow in his way.
It was the terrible eagle who was eating mulluscs and snails.
He was throwing mulloscs and shells and snails with shells into his mouth, and it was sounding: Krasch, krasch!
The ant thought he was too small for the eagle to see but when he stepped his first step on the rock he heard a loud voice.
it was the eagle and he was looking at the ant. Little Angus was frightened and started to run against the shell to hide, but when he still was running, the eagle took him up and started laughing and while he was roaring with laughter he put the ant on a snail and started eating others again.
And now Angus saw that it was one ant on each snail.
He wondered why the ants did'nt just run of tha snails and escape. But when he tried to to move the eagle looked at him with a wondering look.
And then Angus saw a big sign where you could read: Be eaten, be beaten. Get the shell or say farewell.
And then the eagle ate Angus.


The End


Hahaha! Åh vars får jag allt ifrån!?

Här kan vi då se ett tydligt drag som finns med i många av mina historier: att jag är så dålig på slut så jag låter bara alla dö istället.

Jag förlitade mig förresten på att min engelskalärare visste vad hon/han höll på med... (tydligen finns det två sätt att stava mulluscs/mulloscs och jag tycker att "yoj" ser lite felstavat ut...).
Jag har kommit på att mina lärare har lurat mig! Hela min skolgång har jag blivit invaggad i en falsk säkerhet att jag är duktig på att skriva historier!? Haha! Nja, som jag ser det så har jag bara nöd kastat ihop alla mina historier (jag har nämligen flera på lager!) och de flesta visar på en ganska bristande skrivarförmåga.



Men ändå! Be eaten, be beaten. Get the shell and say farewell. hahah! Varför!?



Och när jag ändå håller på att visa upp mina alster...
Här är självporträttet som jag gjorde, inte så illa eller hur?

 

Edit: Jag har ju ritat en Mona-Lisa bild! Om man täcker över den mörka sidan så ser jag bara deprimerad och trött ut men om man täcker över den ljusa sidan så småler jag ju! Fantastiskt!!


SNÖ

-Nu snöar det! Sa mamma när hon var hemma på lunchen.
Jag såg då ingenting, men jag antar att hon inte ljuger.

Nu är det bara tre månader kvar till det är jul! Det ska bli trevligt med pyssel och bakning.


Fast hösten får ju gärna fortsätta för alltid förstås...


PÅ VÄG TILL HÄLSA

Igår dog jag, sjukdom och lidande!

Men nu när jag vaknade på morgonen så mådde jag mycket mycket bättre!
Jag hoppas att det var kulminationen, så att det inte fortsätter att bli värre, för i veckan måste jag vara på topp om jag ska hinna packa allt innan helgen.
Sömn är nyckeln.
Om jag bara kunde få slippa självporträttet som ska vara klart tills imorgon, att sitta och stirra på sig själv i timmar är inte så roligt som det låter...
Men det går nog bra!

Det löser sig.


SÖNDAG

Nu är det Söndag, jag och Helena har varit i Åsele och hämtat mamma (och jag förstår inte att det var idag vi gjorde det, det känns precis som att det var igår!).

När vi kom hem tyckte mamma att vi varit dåliga med ordningen i lägenheten så hon rusade runt som en orkan och plockade ihop grejer sen störtade hon ut som ett åskväder med hundarna (till skogen antar jag) och kom tillbaka några timmar senare som en solstråle.
Innan mamma for så sa hon åt mig att jag kunde ju se om det var något som jag kunde plocka ihop!!! (väldigt menande sa hon det...) Så jag gick in i köket och kollade mig omkring och ställde mig tittade på disken och tänkte: Men här finns det ju inget att göra något åt..... (Jag tror inte att min kropp och hjärna har fattat riktigt att JAG ÄR JU FRISK NU!!)

Åhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh! Jag är så trött! så trött! det känns som om jag varit ute och sprungit och min hjärna håller på att somna tror jag.


(Jag tror att jag blivit så rädd för zombisar på sista tiden för att jag är ju en själv!
Nu när jag tagit bort grudgehåret så måste jag väl hitta något annat hos mig själv att vara rädd för antar jag...
)

SKOGEN

Igår var jag och kusin Helena ute i skogen och plockade lingon!
Jag lärde mig massor!

Vi började med att gå en bit på vägen...

men avvek snart ut i skogen och där hittade vi både lavar och mossor!

Här ser vi då väggmossa, renlav (och då finns det både grå renlav och gul vit renlav, och den gul vita renlaven får sin färg av Usnin som också ger färg åt skägglavarna!) och de som ser ut som stjärnor uppifrån är björnmossa!

Och här ser vi då någon slag bägarlav (den som ser ut som en liten bägare),

renlav och närmast så ser vi kvastlav! (ja, och Tallbarr förstås..)

Här är då läraren själv då hon försöker identifiera om bladen tillhör en
vårtbjörk eller en glasbjörk.
Jag tror bestämt att det var en vårtbjörk och tyvärr så hittade vi ingen glasbjörk...


Här ser vi kartlav, som ser ut som en karta!
Jag tror att det går att få det till ett missbildat Europa, om man orkar...


Vi undersökte jorden också, och som ni ser så är humuslagret,
bleklagret och rostlagret alla väldigt tunna, vilket gör att tallarna trivs bra (typ nåt sånt...)


Julius kollade också jorden, den luktade gott enligt honom...


och sen lekte alla hundarna som om dom inte fått vara i skogen på år och dar!


Sasha var fin och stog på en sten och spanade.


Ada gick omkring...


...bland grenar och pinnar (men inte kvistar för dom sitter inuti trädet!)


Hösten är så otroligt vacker!






Sen gick vi ner på vägen igen och for hem, men två liter lingon plockade vi minsann!

(rätta mig om jag har fel!)

...OCH IVÄG!!

Nu spritter det i benen!

klarar-inte-mer-nu!

UT I SKOGEN SKA VI GÅ!

VÄNTAN

Jag bara sitter här och väntar, jag väntar på att folk ska skriva, jag väntar på att bli frisk, jag väntar på att det ska bli måndag, jag väntar på att fara och hämta mamma, jag väntar på att få pengar, jag väntar på att flytta, jag väntar på ork, jag väntar på kläder, jag väntar på att det ska bli sommar, jag väntar på förändring, jag bara väntar och väntar!

Snart så är det nog dags att gå ut och roffa åt sig, vänta bara!



Sasha?

Dansk-Svensk gårdshund


Jack Russel Terrier



FILMER

Åh! Jag älskar gamla filmer och serier, där de sitter och kör bil eller liknande och det är så väldigt väldigt tydligt att det inte är på riktigt!

Undra hur man kommer att se på dagens filmer om femtio år?



Nu har dom slutat skrika på gatan... ska jag våga mig ut tro?

01.24

Åh, jag vill inte gå ut! Det är en massa fulla människor där ute!

...och det är nästan värre än zombies!


01.12

Så där ja, då var det alltså snart dags att gå och lägga sig igen!
Men före det ska jag ut och slåss mot zombisarna... ja inte har jag det då lätt jag..


Och jag hade tagit fel dag på när jag ska hämta mamma!
Det var ju inte imorgon, utan på Söndag!

Jaha! Där rök då alla mina planer för helgen!
Och när jag satt och var som mest deprimerad och kände hur tårarna började bränna i ögonvrån, då börjar mina kusiner reta mig för att jag försöker dricka vanlig mjölk!
Inte har jag det då lätt jag!

Och snart kommer jag säkert börja må dåligt för att jag drack vanlig mjölk!
Och inte har jag hunnit klart med bilderna till skolan heller och nu är det försent, för nästa vecka får vi en ny lärare!



Imorgon ska jag springa tills jag stupar! För nu får jag lov att vara frisk!
Och därmed basta!!

MARKNAD

Idag gick jag ut på marknaden för att få mina galsögon fixade (vilket förresten kostade 170 kronor!!)
Alldeles när jag kommit ut på gatan så träffade jag My och respektive och efter att jag utbytt några ord med dom så gick jag vidare och just som jag fått igång de klaustrofobiska känslorna (efter cirka 50 meter...) så såg jag Linn och Jamie komma gåendes!
Så dom stannade jag och pratade med ett tag och sen gick jag och hjälpte Linn att välja sockar.
Sen följde jag henne hem och hämtade lite grejer som hon lånat av mig och sen satt vi och pratade i nån timme och det var mycket trevligt! tycker iallafall jag!
När klockan var cirka fyra gick jag tillbaka till stan och när jag kommit in på marknads området igen så träffade jag Emma och Per på nästan direkt!
Tyvärr var jag tvungen att lämna dom och gå till linsa (där jag fick den hemska, oväntade utgiften!)

Så marknaden är faktiskt inte så hemsk trots allt, inte när man träffar en massa trevliga människor!

25/9

Nu har jag varit sjuk i föralltid! Jag sitter bara här hemma och väntar på att bli frisk, jag håller på att få växtkramp och har lust att slänga mig ut genom ett fönster.
Men frukta icke, så sjuk är jag inte än.

Igår gick mina glasögon sönder, men jag tar det som en anledning till att skölja fettet ur håret och ta på min linserna istället för att gråta (jag har nämligen en känsla av att de kommer vara gratis att fixa till). Jag hoppas bara att min kusin har rätt om att affärerna stänger senare för att det är marknad istället för min gissning att de stänger tidigare...
Förresten så har min mobil redan börjat att strula! Nya skräp telefoner!



Om en vecka går flyttlasset! Dags att börja packa!

MOBBBIL

Förresten alla måste skriva till mig nu!
För alla mina nummer är borta, men jag har samma nummer, så det är bara att skriva en liten hälsning och vem det är ifrån så blir jag glad!

MOBIL

Är inte livet underbart?

Som jag skrev för ett tag sen så har jag tappat bort min mobil, igår blev abstinensen för stor och jag gick och köpte en ny telefon.
Men idag när posten kom så fanns där ett brev från polisen att dom hittat min mobil.
- Jaha! Har jag köpt en ny telefon helt i onödan nu då! Tänkte jag och traskade iväg till polisstationen.
Och så klart började det att regna när jag gått typ 20 meter.

Nej, inte så underbart kanske!
Plus att jag håller på att bli sjuk! (Smitta från Umeå misstänker jag och att gå ute i regnet kan aldrig vara bra.)

När jag kom till polisstationen, så sa jag att jag skulle hämta min mobil och kvinnan bakom disken svarade: Jaha, det var den där trasiga saken...
Min mobil var ju inte den helaste, så jag reflekterade inte så mycket över det, men sen när hon tog fram den så visades det sig att den var väldigt mycket mera sönder än sist jag såg den, och tur var väl det.
Nu slipper jag oroa mig för att gå och lämna tillbaka den nya iallafall, fast jag kommer att sakna den gamla, jag har ju ändå haft den i cirka fem år... Ja så det kan gå.

(när jag gick hem så regnade det förresten ännu mer...)

SJUK? JA, KANSKE LITE...

Jag har ingen lust idag, inte alls!
Jag har träningsvärk (lite iallafall) massor trodde jag när jag steg upp i morse, men sen när jag gick ut och gick så gjorde det inte alls så ont.
Bara det kunde vara lika mycket träningsvärk i båda benen!
Jag förstår inte, har jag sprungit mer på ena benet eller?
Allt detta trots att jag stretchade som en tok efter att jag sprungit igår!

Inte känner jag mig särskilt kry heller!
Jag funderar på att vara sjuk ikväll.. kanske ska jag be mamma att köpa glass..

Har någon nånsin haft känslan att man är sugen på nåt, men man har ingen aning om vad?
Det har jag! och jag vet inte riktigt vad jag ska ta mig till, jag sitter och äter Tortilla chips och dipp (som föresten ser ut som spya, men smakar himmel!) men jag vet inte riktigt om det här kommer att duga...

..och gudomliga kladdkakan är slut...



Om inte mitt onda gått över inom en vecka, typ, så går jag och kollar upp det!
Det låter väl förståndigt?



För övrigt är min mobil på vift.
Förhoppningsvis är den i bilen, men jag kan också ha glömt den på biltaket när vi for hem från skogen igår.

Inte bra.

NOG ÄR JAG HYPOKONDRISK ALLTID!

Jag har nu gått omkring i minst en vecka och trott att jag kommer dö en smärtsam död på grund av sprucken blindtarm.

Men igår var min kusin här på besök och då fick jag veta att om blindtarmen blir inflammerad så får man feber och  börjar spy och så, och det har jag ju inte... (än!)
Så nu vet jag gansak säkert att jag nog inte kommer att få en plötslig död när jag är ute och springer i skogen och min blindtarm spricker mitt ute i ingenstans.
Fast så fort jag fick veta det så började jag att känna mig sjuk och kom på att jag har ju kännt mig lite febrig
Så antingen är det blindtarmen eller så har jag inflammerade äggledare eller spetsad lever eller nåt.

Nåt hemskt är det då! och smärtfullt kommer det säkert att bli!




Snart ska jag ut i skogen, och eftersom jag mår ganska bra nu så kanske jag överlever till och med.

Den som lever får se!


...så det skulle vara typiskt om jag dog...

DEN SENA UPPGIFTEN

För ett tag sen nämligen i onsdags så lämnade jag in en uppgift till skolan på tok för sent!
men inte gråter jag för det för läraren kommenterade:

det här är verkligen bra utfört.
Presenterat på ett bra sätt också jag ser att du lagt ner möda med att fotografera den. Bra jobbat.

(efter lite klippning och klistring... eheh)

Jag ville bara skryta lite, förresten så borde jag verkligen gå och ta hand om tvätten nu, för sen måste jag skynda mig att byta om för jag och mamma ska ut i skogen med hundrarna och jag håller tummarna för att jag inte kommer att spy för jag har just precis ätit frukost.

Men det är väl sånt man får ta om man stiger upp sent!

DRÖMMAR

Inatt så drömde jag att jag började på en skola och den var långt hemifrån så jag var tvungen att bor där.
Men det var inte det som var det viktiga, för det viktiga var att när jag vaknade på morgonen (i drömmen) och tittade mig i spegeln, så upptäckte jag att mina ögonbryn hade upptäckt att mitt hår var blont!
Så dom hade börjat växa och försökte anpassa sig till håret (och det var ju helt normalt) och var cirka fem centimeter långa, blonda och med mörka toppar.
Och jag tittade på dom och tänkte:
Ska det vara så där? Ja, det kanske ska det.. ja men det ser ju inte så tokigt ut!



Jag borde egentligen lägga upp "intresseklubben antecknar" bilden till det här inlägget känner jag, men eftersom jag redan använt den så får det duga med den här fina bilden på Denis Healey.
(som kommer skrämmande nära ögonbrynen i min dröm!)

11/9

Imorse kom jag på att det är den elfte september.
Tänk för åtta år sen var det panik i världen och alla trodde att de skulle bli krossade av flygplan.
och tänk då på att sen dess så har det fötts barn som hunnit börja ettan och till och med tvåan!
Som idag kanske går till sina föräldrar och frågar: vad är det för speciellt med den elfte september?
För dom var inte ens födda då!

För det var åtta år sen!

Tiden flyger iväg!
Snart sitter jag där på äldreboendet..

ojojoj!





Jag kom just på något ironiskt! Det hände ju 9/11, och deras nödnummer är väl 911?
Ibland så har man sina ljusa stunder!

EN SUND SJÄL I EN SUND KROPP!

Idag har jag varit och sprungit igen!
Jag sprang tills tårna blödde och då vände jag och sprang tillbaka!

hehe, eller nja... Jag sprang tills jag upptäckte att tårna blödde och då var vägen slut så jag var tvungen att vända och springa tillbaka...

men jag sprang inte hela vägen heller.. 

och vägen var inte så lång....
Men det låter inte lika bra.


Sen köpte jag Ben & Jerrys och nu är den slut, så nu mår själen bra också!


NÄ NU!!

Nu är det nästan inte ett moln på himeln och solen lyser!
Hur gick det här till!?




Se! Man kan fortfarnade se regndropparna på fönster rutan!



REGN OCH RUSK

Nu har höst stormarna kommit igång antar jag.
När jag skulle gå ut med hundarna blåste det så jag för ett ögonblick trodde att träden skulle falla omkull (lätt överdrift..) och när jag väl kommit ut och påbörjat promenaden så började det såklart att regna!
Så nu sitter jag här och fryser, och hundarna är blöta, och såklart skulle dom gå i en jordhög då! Åhhhh!


Jag tror jag ska ta och göra varmchoklad, då bilr man glad!


Så här blött är det ute, inte så kul!

BLINDTARMEN!

Idag har mitt körkort kommit och hämtas!
Bilden är väldigt ful men det är väl så det ska va?

Annars så vaknade jag halv tre och trodde att jag skulle dö pga. allmänt konstigt mående (vi får se om blindtarmen håller den här gången också... det är konstigt hur den flyttar på sig hela tiden! Den är alltid på nåt nytt ställe!) men jag släpade mig ut med hundarna och då blev det bättre, magen blev väldigt högljudd där ett tag så jag antar att det var då som allt som la sig till rätta... (fast det gör fortfarande ont på ett ställe på högra sidan, det är blindtarmen! Blindtarmen säger jag!)

Men nog om mina inälvor för nu, jag har varit ute och sprungit!
För när jag ätit frukost klart så kom mamma hem från jobbet och tyckte att vi skulle fara ut i skogen.

Sen for vi och handlade (så nu har det handlats både salta kex, oboy och glass och hallon!) och när vi kom hem lagade mamma spenatsoppa! (härligt att äntligen äta riktig mat igen!)
Jag har målat, gått in på skolan tio minuter innan det blev en ny dag (men det borde väl ändå räknas?), kommit på att jag missat en uppgift, och ätit massor med glass och hallon (man måste ju vänja kroppen långsamt vid riktig mat igen, annars så kanske den får en chock eller nåt... men nu ska jag inte äta mer iallafall, måsta ju spara lite till mamma...)

Nu ska jag gå och lägga mig och oroa mig för min stackars blindtarm.




Godnatt världen

0215

Nä jag orkar inte!
Jag vet vad färg är! det är det som smetas på tavlan,
och jag orkar inte läsa om hur man blandar färger, jag vet hur man blandar färger!
man tar en färgtub, trycker ut lite färg, tar en annan färgtub, trycker ut lite färg, mosar ihop färgerna, klart!

 

jag orkar inte.. . tar itu imorgon..


BRIEOST

mumsilimums! Brie är gott!
Jag tänkte fika brieost med saltiner och oboy,
men, saltinerna är fortfarande slut och oboyen med!

Så jag var tvungen att ersätta dom med Sesam kex och kakao och socker, funkar väl också men det är inte samma sak!
Det blir väl till att slösa ännu mer pengar imorgon...

...kanske...

Men brieosten är som den ska iallafall! fast direkt när jag började äta den så började jag fantisera om att värma upp den, men det orkar jag då verkligen inte!
Inte när klockan är halv ett!



Så... nu vet ni det också.


HEMMA

Då var man hemma ifrån Umeå igen (jag längtar tills jag kan säga: då var jag hemma i Umeå igen...)

Klockan sju imorse vaknade jag till "tsukurimashou" från Azumanga Daioh, väldigt speciel sång...

Typ klockan tolv packade vi ihop gick vi till centrum och köpte färg (hallelulja! jag hittade alla färger som jag behövde! Jag var tvungen att ta hjälp av ett affärsbiträde för att kunna lista ut vad det var jag skulle ha, men tillslut så lyckades jag!) sen gick vi till Subway och köpte (ja, gissa vad!) mackor! Och jag upptäckte att skagenröra på subway faktiskt är ganska gott! kanske jag håller på att ta mig ur min skagen svacka.
Sen visste vi inte riktigt vad vi skulle göra, eftersom vi inte skulle träffa Bea och Alexandra på universitetet förrän klockan tre.
Så vi gick till teknikmagasinet och jag inpulsköpte CyberClean! (min dator är som ny!)
Det blev en nostalgitripp eftersom den är precis som slimet som jag brukade köpa när jag var liten.

Efter det gick vi på Mique och Lagerhaus och jag vet precis vad jag ska köpa när jag får löjigt mycket pengar, nämligen allt!
Sen gick vi till Åhlens och jag köpte nya solglasögon, det känns bra! Det är faktiskt väldigt praktiskt att ha.
Klockan hade då blivit nog för att börja röra sig mot universitetet och underbarnet hittade dit på en gång! Sen strövade vi omkring på universitetsområdet ett tag (och jag köpte godis och glass + det känns verkligen som att man passar in där, vi skulle ha kunnat vara vilka studenter som helst, känns bra!) och sen gick vi och satte oss och väntade på studenterna utanför lektionssalen.
När de var klara med matten så gick vi in till stan igen (eftersom vi redan gett oss själva den guidade turen runt området som vi blivit lovade) och i brist på bättre saker att göra så gick vi och köpte glass! Tre kulor (igen) med hallonsorbe, choklad och mintchoklad! Fantastiskt vad gott det är! Det är det dåliga med hösten, det börjar bli brist på kulglass! Undrar om det överhuvudtaget fortfarande finns någonstans i Lycksele ...


Sedan hade klockan rusat och det var dags att med ilfart bege sig hem (till Lycksele), jag körde hela vägen hem (och i Umeå i rusnigstrafik)! På motorvägarna susade jag förbi alla andra bilarna och jag hamnade bara i en enda bilkö!
Inte illa tycker då jag! Och jag fick kommentaren: Det känns inte alls som att du just har tagit körkortet!


Jag har körkort!

UMEÅ: DAG TRE

Idag har vi inte gjort någonting alls tror jag...
Vi har inte ens varit på Subway!

Vi for till Tre Kronor och åt salladsmeny istället, massor med olika saker fanns det där, jag tror inte att jag sett en så varierad salladsbuffe förut.
Sen så förutom det har vi ätit glass! mums mums! Tre kulor! till råga på allt! sen åt vi en stor popcorn+en massa cola! (fast på tre kronor misstänkte vi starkt att det var Pepsi...)
Jag känner att jag inte riktigt täcker hela kostcirkeln nu för tiden.

Vi var också på Clas Ohlsson och tittade på lavalampor och jag måste gräva fram mina gamla lavalampor!
Jag älskar nämligen lavalampor har jag kommit på!



Och jag har fixat så att jag kan se vem det är som ringer på min mobil!
Otroligt vad klipsk man kan bli ibland!
Så nu om jag missar ett samtal så kan jag faktiskt se vem det är som ringt och ringa upp!


DISTRICT 9

Nu har jag sett District 9!
Otroligt bra film!
Alla borde se den, det var den bästa film som jag sett på lång lång lång tid!
Redan från början gillade jag den när de sa att till motsats till vad man kunde tro så landade alisarna inte i Chicago eller Washington utan for direkt till Johannesburg!
ahahha!




Jag tycker att de borde ha bälten i biostolarna,
Det kändes verkligen som att de skulle behövas!


UMEÅ

Nu har jag varit  i Umeå i cirka ett och ett halvt dygn.
Jag minns knappt vad jag har gjort...
Jo, just ja, igår var vi och åt på Subway, vi var på Godishuset, vi var och letade reda på min kusins lägenhet och sen kom Bea hem från sittning och sen såg vi på Casino Royale.
Och jag körde bil privat!
Både till Umeå och i Umeå! I ett silvrigt rymdskepp med handbromsen till vänster och helautomatiskt och man startar det med en knapp!!

Senare på kvällen så vek Mathias universum, han var solen och kom på att man kan använda tecknade indianer som glödlampor...
Sen hade han en fundering också på hur man simmar blått och för ett tag sen så hade han en fundering på hur många tärningar man behöver för att dom ska bli gula?
Sen låg vi och diskuterade universum till jag inte kunde tänka längre.
Sen sov vi, fyra stycken på 16 kvadrat (i natt är vi fem...)

Idag har vi ätit på Subway igen och fixat punkteringen på min cykel (och det var meningen att jag och Alexandra skulle fixa den men det slutade med att Mathias gjorde allt, jag har massor med bilder på det men jag orkar inte lägga upp dom nu...), vi har varit på bio och sett G-force (som var bra! tills den blev barnfilm och började ha en massa moralkakor, men dom kan jag inte säga för då avslötar jag den plötsliga vändningen!) och nu sitter jag här och mår dåligt efter att bara ha ätit Subway och godis och popcorn sen jag kom hit (förutom ett äpple som jag hittade på gården under äppelträdet!)


Och jag har hittat tusch!! hurra hurra!!!
Men färgerna som jag fick i uppdrag att köpa av min lärare finns inte!! Jag är helt övertygad!
Jag tror att det var ett test, och dom finns inte egentligen!


Svaret på funderingarna är: man simmar blått om man har gula badbyxor och om man bara har en tärning så är den ju vit och har man två så är den ju fortfarande vit, men om man har man tre! Då har de ju blivit solblekta!




Inga vägar leder till Rom om man inte följer dom.


SPÖREGN

Åhh, jag är så sugen på Oboy och saltiner! Men saltinerna är slut och oboyen finns det bara lite lite kvar av...
Det är inte lätt att vara jag!


Idag far jag till Umeå, det ska bli roligt!
Vi ska se G-force (I 3D! Jag tror att den är jättebra, det såg ut så på reklamen iallafall, men jag och förväntnigar är ju ingen bra kombination) och handla och sova hos Bea (och jag hoppas att jag hinner fara och hälsa på folk också, men vi får se.)
Fast före det ska jag ränna runt hela stan och göra ärenden, men det ska nog gå bra, Lycksele är ju inte så stort!  Men det regnar, jag hoppas att jag kan fixa skjuts, hoppas, hoppas, hoppas!

Spöregn är inte så underbart.. jämt...

USCH FÖR TUSCH


Idag är det tuschjakt som gäller!

Imorgon ska en uppgift med tuschinslag vara inlämnad,
jag undrar hur det kommer att gå.
Jag hoppas hoppas hoppas verkligen att det finns tusch
på den där tapetaffären som mamma tipsade mig om.
Annars så får jag väl be om dispans eller nåt.


FÖRVÄNTNINGAR

Jag är ganska duktig på att bygga upp förväntningar men de blir ofta krossade till smulor.
Som tex. Twilight.


Jag gillade boken, väldigt mycket också!

Jag menar, bara man tittar på boken så förstår man ju att den är bra!
Vampyrerna är snabba som blixten och har superkrafter,
att de förändras och blir skräckinjagande när de slåss eller anfaller nåt!
(men jag störde mig på att Bella var så trög att förstå att Edward var en vampyr!
Det skulle ju vara det första man skulle gissa på liksom!)

Och ingen gick omkring och såg drogad ut och alla var bra skådespelare
och Bella gick ofta omkring med stängd mun och Edward var vacker som en dag!
Så förväntningarna på filmen var att den skulle bli den bästa på länge.

Men sen så kom den och... ja...


..så var den var på något konstigt språk!

 

Haaha! Nej det var bara den bästa bild jag orkade leta åt för att stärka det jag skrev.

Edward ser konstig ut och Bella har öppen mun,

men de ser faktiskt ganska odrogade ut..

men bara ganska...



Ja, men på tal om förväntningar: Jag har väldigt mycket förväntningar inför Umeå!
Hopplöst många, och jag kan inte bli kvitt dom (oj, nu åskar det!) hur mycket jag än försöker!
(Kom ihåg att det är inte som det är utan det är bara alla tankar som försöker äta sig in i min hjärna...
Alexandra är snäll och beskedlig, egentligen.)


Men här är dom:
Jag förväntar mig att lägenheten är tok för liten och att den kommer bli alldeles full proppad med grejer och  den kommer att vara väldigt konstigt inredd och jag kommer absolut inte att trivas + att jag kommer aldrig att bada i badkaret! och det kommer alltid att lukta konstigt och jag kommer inte att våga göra någonting så jag kommer att sitta och trycka på mitt rum hela tiden och vi kommer att ha panelgardiner i varenda rum  och jag kommer inte att få bestämma något om inrednigen och det lilla jag kommer att få bestämma kommer inte att bli bra så då kommer jag inte få bestämma nåt mer och skolan kommer att gå jättedäligt för jag kommer inte att ha allt materilal som man behöver och vi kommer inte att ha nåt internet och jag kommer aldrig att bli tagen på allvar eller som kommer jag att bli tagen på för stor allvar och jag kommer att krocka med en bil så jag kommer att förlora körkortet och vi kommer ha elektronik överallt och inga mattor och lamporna kommer inte att funka och Alexandra kommer att förvandlas till en häxa som är sur hela tiden och skrika på mig och klaga och hon kommer att kasta bort alla matrester som man skulle kunna äta och hon kommer inte att låta mig köpa grönsaker eller mjölk och hon kommer alltid att gå omkring och städa och hon kommer aldrig att vika ihop matkartonger och vi kommer bara att äta quorn och spaghetti med cremé fraiche och vi kommer inte att ha några blommor eller så kommer dom att dö på en gång och vi kommer aldrig att gå på bio och hon kommer alltid att vara ute och driva med sina nya kompisar och aldrig bjuda med mig och komma hem sent på nätterna eller ringa efter skjuts klockan fyra på morgonen... Och mina släktingar kommer inte vilja veta av mig för jag snyltar bara för jag har inga pengar och alla jag känner kommer jag att tappa kontakten med och jag kommer aldrig att lära känna någon ny för jag kommer att bli förslöad och bara sitta hemma framför datorn och aldrig  kommer jag ta mig för nånting och jag kommer aldrig att köpa nya kläder för jag kommer inte att orka fara till stan och jag kommer aldrig att tvätta och jag kommer inte att få något jobb så jag kommer att använda upp alla mina sparpengar och bli urfattig och Sasha kommer att sluta gilla mig för jag kommer aldrig att gå långa promenader med henne och jag kommer sluta prata med folk och jag kommer att bli folkskygg och jag kommer att bli en sån där konstig person som man kan se på stan ibland som när man ser den så tänker man: Oj, vilken konstig människa den måste jag akta mig för och jag kommer bara att sitta och förtvina i lägenheten och bli tjock.
+ mycket mycket mer...


Så krossa dom nu! KROSSA DOM SÄGER JAG!



DUMMA SCANNER

Nej, det går inte!
Scannern fungerar inte! Eller rättare sagt jag har slarvat bort installerings skivan, så jag kan inte få den att fungera!
GAHHHH!! Just som jag behöver den till något vettigt!
Stackars min lärare, måsta bedöma alla mina buckliga, oskarpa, flammiga bilder!



KÖRKORT

JAJAJMENSANNN!!!!
Jag klarade det!
Fast jag tyckte att jag körde 70 där det skulle var 50, men så var det inte, OCH JAG KLARADE DET!

UNDERBART!!


Jag flinade som en idiot hela vägen hem, men frukta inte, jag ska snart börja bråka med min scanner så det jämnar nog ut sig ska ni se.
Skolan är viktig och nu när körkortet är avklarat så kan jag ägna mig helhjärtat åt den, om jag inte är ute och kör förstås, för det får jag!!!


ÅHHHHHH!!!
Jag är så GLAD det här är till och med bättre än att klara teorin!

UPPKÖRNING

Nu gäller det!
Klockan åtta far jag till körskolan och bärjar värma upp och klockan nio är timmen D.
Det har inte börjat bra, tvn fungerar inte och jag har hittat obetalda försenade räkningar...
Så nu kan det ju bara bli bättre?
Det kommer nog inte vara så många som är ute och går iallafall, för här regnar det. Men å andra sidan så kanske det kommer vara desto fler bilar då!


Jag har värmt upp med bananfil, varm oboy och husmans med quorn på! Kan det bli bättre?
Så nu har jag ätit så att jag mår illa, bättre än att vara hungrig iallafall.
Hoppas bara att jag inte kommer att vara för trög i hjärnan för att köra nu när jag varit upp sen halv sju cirka.





Önska mig lycka till!

HURRA!

Jag trodde nyss att vi mist en hund (det är inte det som är hurra)

Dom ligger för det mesta och sover på dagarna, och så gjorde de även nu.
Julius och Sasha låg och sov på sängen och jag bestämde mig för att gå fram till Julius och hälsa på honom.
Så jag gick fram och började klappa på honom, men han kändes ovanligt kall och jag kunde inte avgöra om han andades!
Så jag sätter mig ner och försöker prata med honom för att få något gensvar, för lite brukar dom ju reagera då, typ iallafall blinka...
Men det gjorde han inte, han bara stirrade tomt ut i intet och alldeles för länge dessutom!
Jag var helt säker på att han var död (han är ju faktiskt 10 år!) och jag kände hur ögonen började att tåras, så jag började att skaka honom och höjde rösten (man kan ju inte skrika på ett lik! Man måste ju ha respekt för dom döda.)
Men just som jag började fundera på om jag skulle ringa någon så suckar han och blänger på mig!
Han lever! HURRA!

Jag kommer inte att lämna honom obevakad en minut! Bara han kunde sluta insistera på att gå iväg från mig och sova hela tiden...




Förresten han fyllde ju år igår! Hurra för Julius! (i efterskott)

UPPE MED TUPPEN

Vaken!
Jag måste ju börja skärpa mig nu när skolan har börjat och allt, höhö!
Läraren har föreslagit att vi ska ta våra skissblock och gå ut och sätta oss och göra linjeteckningar nu på morgonen.
Det fick jag en hemsk lust att göra också, men det går inte! För jag har körlektion om en halvtimme.
Men men, klockan tio är jag tillbaka och då är det väl fortfarande morgon, visst?












RSS 2.0